CEYLAN AÇIKLADI! DOKAP’TAN ÇORUM’A 19 MİLYON DESTEK!

Okuduğunuz haber
İSTANBUL’DA OSMANCIK PİLAV GÜNÜ!

KÖYLERE ULAŞIM KOLAYLIĞI!

Anasayfa   /    Gündem    /    İSTANBUL’DA OSMANCIK PİLAV GÜNÜ!

İSTANBUL’DA OSMANCIK PİLAV GÜNÜ!

Osmancık’ın ve Osmancık 97 pirincinin tanıtımı için İstanbul’da “Osmancık Pilav Günü” etkinliği düzenlendi.

GÜNDEM      15 Kasim 2022 - 12:12     0

İSTANBUL’DA OSMANCIK PİLAV GÜNÜ!

Osmancık’ın ve Osmancık 97 pirincinin tanıtımı için İstanbul’da “Osmancık Pilav Günü” etkinliği düzenlendi.

Osmancık Belediyesi ve Osmancık Dernekler Federasyonu (OSDEF) tarafından Eyüp Sultan Meydanında düzenlenen etkinlikte 5 bin kişiye pilav dağıtıldı.

OSDEF Başkanı Oğuzhan Er, etkinlikte yaptığı konuşmada Pilav Gününün Osmancık’ın tanıtımı amacıyla yapıldığını belirterek katılanlara teşekkür etti.

Osmancık Belediye Başkanı Ahmet Gelgör de pirincin tanıtımına çok önem verdiklerini söyledi.

Sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte tanıtım etkinlikleri düzenlemeye devam edeceklerini belirten Gelgör “Biz bu etkinliklerde hemşehrilerimiz ile birlikte olalım, istişare edelim istiyoruz. Hep birlikte daha güzel etkinlikler yapmayı diliyorum. Bu etkinlerin devamı olacak ki birbirimizle kaynaşacağız” dedi.

10 ARALIK’TA ANKARA’DAYIZ

Başkan Gelgör, Ankara’da yaşayan Osmancıklıların yoğun talebi nedeniyle orada da Pilav Günü yapmayı planladıklarını söyledi.

İstanbul’un ardından Ankara’da da Osmancık Pilav Günlerini geleneksel hale getireceklerini belirten Gelgör, Ankara’daki Pilav Günü için 10 Aralık tarihini belirlediklerini ifade etti.

AŞÇILIK BÖLÜMÜ ÖĞRENCİLERİ PİLAV GÜNÜNDE

Osmancık Borsa İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Aşçılık Bölümü öğrencileri belediyenin tahsis ettiği araçla Osmancık Pilav Gününe gitti. Okul Müdürü Ahmet Saltık ve okul öğretmenleri öncülüğünde pilav gününe katılan öğrenciler stantlarda ve pilav dağıtımında görev aldı.

Öğrenciler Ayasofya Cami ve Sultanahmet Cami başta olmak üzere İstanbul’daki tarihi mekanları da gezdi.

Pilav Günü etkinliklerine DSİ Genel Müdürü Prof. Dr. Lütfi Akça, Çorum Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan, İstanbul Bayrampaşa İlçe emniyet müdürü Abdullah Afacan, İBB İç Denetim Daire Başkanı Halim İpek, MHP İstanbul Çekmeköy İlçe Başkanı Cenap Yağmur ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Osmancık Ziraat Odası Başkanı Ali Osman Şahiner, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Nadir Öksüz, ÇESİAD Başkanı Mehmet Yıldırım ve Yönetim Kurulu Üyeleri, İstanbul Eyüp Sultan Çorumlular Dernek Başkanı Tahir Arayıcı ve Yönetim Kurulu, ÇORDEF Genel Başkanı Dursun ÜNLÜ ve Yönetim Kurulu, İstanbul Çorumluları Dernek Başkanı Muzaffer Korkmazgöz ve yönetim kurulu üyeleri ile Osmancık ve çevre ilçelerin köylerine ait İstanbul’daki hemşehri derneklerinden çok sayıda  katılım oldu.

Başkan Gelgör, etkinliğe katılanlarla ayrı ayrı ilgilenerek teşekkür etti.

Gelgör, ayrıca etkinliğin düzenlenmesine büyük destek veren Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken, Başkan Yardımcısı Ali Rıza Yavuz ve Eyüpsultan Belediyesi birimlerine de teşekkür etti.

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ