TOKGÖZ: ÖĞRETMENLERİMİZİN SORUNLARI BİR KADER DEĞİLDİR

Okuduğunuz haber
KALIN’DAN OBAYA TAM NOT!

OSMANCIK'IN ÇEHRESİNİ DEĞİŞTİRECEK PROJELER

Anasayfa   /    Gündem    /    KALIN’DAN OBAYA TAM NOT!

KALIN’DAN OBAYA TAM NOT!

Cumhurbaşkanlığı sözcüsü Prof. Dr. İbrahim Kalın, Çorum Belediyesi tarafından yapılan Çorumlu Obası’nda incelemelerde bulundu.

GÜNDEM      24 Kasim 2021 - 10:29     0

KALIN’DAN OBAYA TAM NOT!

Cumhurbaşkanlığı sözcüsü Prof. Dr. İbrahim Kalın, Çorum Belediyesi tarafından yapılan Çorumlu Obası’nda incelemelerde bulundu.

Çorum Belediyesi’nce Türkiye’de ilk kez oba konseptinde inşaa edilerek hizmete açılan Genlik Kampı’nı ziyaret eden Prof. Dr. İbrahim Kalın’a oba hakkında Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın bilgi verdi. Kampı gezen Kalın, daha sonra obada gençlerle bir araya gelerek sohbet etti.

Cumhurbaşkanlığı sözcüsü Prof. Dr. İbrahim Kalın, Türkçe’de gelenek ifadesi gelene ek eklediğiniz zaman devam ettiğini belirterek, “Yoksa gelenek tarihte yaşanmış nostaljik bir dönemi ifade etmiyor. Gelenek geçtiğimiz hafta kaybettiğimiz Sezai Karakoç üstadımızın dediği gibi, “Seni diriltecek değil, dirilttirecek bir şey. Bakılacak değil kendisiyle diriltip yol alınacak bir şey”. O yüzden bizde gelenek kelimesi bir birine ek olarak ifade edilirken Batıda birbirine eklenerek gelen şey demektir. Dolasıyla neye eklendiğimizi ve o eklediğimiz şeye ne kattığımız bilmemiz bizim gelenek anlayışımızı ortaya koyuyor. Bugün genel olarak İslam dünyasında büyük bir hazinenin üzerinde biraz tembelce oturan büyük bir kitle var. Bizim uyanıp o hazinenin değerlerini bugüne taşımamız gerekiyor. Nasıl bir zenginliğin varisleri olduğumuzu tekrar hatırlamamız gerekiyor” dedi.

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ