KAMİLE ÖZCAN VEFAT ETTİ

Okuduğunuz haber
SÜTÜN LİTRESİ 4.70 TL OLDU

VATANDAŞIN DEVLETE GÜVENİ TAM!

Anasayfa   /    Gündem    /    SÜTÜN LİTRESİ 4.70 TL OLDU

SÜTÜN LİTRESİ 4.70 TL OLDU

Ulusal Süt Konseyi, 3 lira 20 kuruş olan çiğ süt litre tavsiye satış fiyatını yüzde 46.8 artırarak 4 lira 70 kuruşa yükseltti.

GÜNDEM      01 Aralik 2021 - 10:46     0

SÜTÜN LİTRESİ 4.70 TL OLDU

Ulusal Süt Konseyi, 3 lira 20 kuruş olan çiğ süt litre tavsiye satış fiyatını yüzde 46.8 artırarak 4 lira 70 kuruşa yükseltti.

Çorumlu süt üreticilerinin merakla beklediği yeni çiğ süt alım fiyatı belli oldu. Çiğ süt, 8 Aralık 2021 tarihinden itibaren üreticiden litresi 4.70 liradan alınacak.

Konu hakkında açıklamada bulunan Çorum Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Yılmaz Kaya, "8 Aralık 2021’den itibaren çiğ süt fiyatı 4.70 TL/Litre. Devlet desteği ise ilave 0.20 TL/Litre. Belirli bir tarih için geçerli olmayacak. Parite 1.1’e düştüğü zaman tekrar toplanılacak" dedi.

SÜR ÜRETİCİLERİ ÇAĞRIDA BULUNMUŞTU

Türkiye Ziraat Odaları Birliği, süt üreticilerini temsil eden Türkiye Süt Üreticileri Merkez Birliği, Türkiye Damızlık Sığır Yetiştiricileri Merkez Birliği, Türkiye Hayvancılık Kooperatifleri Merkez Birliği, Tarım Kooperatifleri Merkez Birliği, KÖY-KOOP Merkez Birliği ve Tüm Süt, Et ve Damızlık Sığır Yetiştiricileri Derneği geçtiğimiz hafta çiğ süt fiyatının 4 lira 95 kuruşa çıkarılmasını istemişti.

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ